Reistijd

  Beste reistijd voor Lissabon

  Lissabon is de hoofdstad van Portugal en wordt eigenlijk gans het jaar drukbezocht. Goedkope vliegtickets, mooie bezienswaardigheden, korte vliegduur en een aangenaam klimaat zijn de voornaamste redenen om af te zakken richting de Portugese hoofdstad. Bij het plannen van een citytrip is het altijd handig om eens de beste reistijden te bekijken. Het is namelijk niet aangenaam indien er tijdens het verblijf sprake is van slecht weer. Regen kan bijvoorbeeld aardig wat roet in het eten gooien. Lissabon is een echte wandelstad en tijdens een bezoek hoopt men dan ook op aangenaam weer.

  Goed nieuws!

  Goed nieuws! In vergelijking met Nederland en België is het klimaat van Lissabon aangenamer. Het is er warmer en er valt minder neerslag. Uiteraard is niets zo veranderlijk als het weer. In de winter draait het winterzonnetje soms overuren, maar het kan er ook dagen aan een stuk regenen. Volgende gemiddeldes zeker eens bekijken alvorens het boeken:

  Hoogseizoen

  In het hoogseizoen – Juli en augustus – is het enorm druk in de stad. Het toerisme draait op volle toeren en ook de zon draait overuren. Een gemiddelde maximumtemperatuur van 28°C, 11 uur zon per dag en een zeer kleine kans op neerslag. Het is de warmste periode van het jaar. In de stad zelf kan de warmte als onaangenaam worden ervaren. Een tip: laat tram 28 links liggen indien er geen zitplaats kan worden bemachtigd. Lissabon (en Portugal in het algemeen) is een echte zomerzonbestemming. Voor sommigen is het gewoonweg te warm tijdens deze periode. Vergeet niet dat de stad op 7 heuvels werd gebouwd en dat er af en toe wat steegjes met een flink stijgingspercentage moeten worden overwonnen.

  Kersttijd

  December is de maand van de kerstsfeer. De winkeletalages en straten zijn er mooi verlicht. Het is er vroeg donker (17-18 uur). sneeuw zal men er niet opmerken. Ook in december is het gemiddeld gezien nog best warm, 15 graden. 5 uur zon per dag en gemiddeld zo’n 14 dagen neerslag zijn iets minder leuke cijfers. Toch moet men melden dat dit gemiddeldes zijn. Het komt vaker voor dat het in de winter aangenaam weer is. Onder een winterzonnetje zitten de terrassen ook in de winter vaak vol.

  Gemiddeld gezien zijn april, mei, september en oktober de beste maanden om Lissabon te bezoeken. De drukte en de hitte van de zomermaanden ontloopt men en in ruil krijgt men nog steeds een aangename temperatuur.

  Deze foto werd genomen midden november 2016. Toen wij er waren was het 3 dagen meer dan 20°C. Terrassen zaten afgeladen vol en het was perfect wandelweer. Het is maar om aan te tonen dat grafieken en cijfers kunnen helpen bij het kiezen van een perfecte datum, maar men moet ook een beetje geluk hebben  Booking.com

  Authentieke vakanties naar Portugal