Goedkope vliegtickets

  Goedkope vliegtickets

  Op deze site bespraken we reeds dat het vliegtuig de efficiëntste manier is om de stad te bereiken. Autoreizen en busreizen kunnen interessant zijn, maar indien we spreken over een weekendje of enkele dagen Lissabon, dan is 50 uren – of 2 dagen – rijden niet opportuun. Indien het bezoek aan de Portugese hoofdstad deel uitmaakt van een autorondreis of ontdekkingstocht doorheen Europa, dan is de wagen in bepaalde gevallen wel nuttig.

  Vliegen naar Lissabon

  De voordelen van reizen met een vliegtuig zijn veelzijdig. Vliegen naar Portugal neemt drie uur in beslag en is relatief goedkoop. Mede met de komst van de laagkostenmaatschappijen is het tegenwoordig mogelijk om goedkoop te vliegen richting toeristische steden. In dit artikel bespreken we enkele tips bij het boeken van goedkope vliegtickets.

  Reistijd

  Wanneer zak je af richting de stad? Bekijk de beste reistijden eens. Verlengde weekends en hoogseizoenen zijn doorgaans niet de beste periodes om af te zakken richting Lissabon. De prijzen van de vliegtickets liggen dan gevoelig hoger. Eenmaal men weet welke dagen men kan vertrekken is het tijd om de zoektocht te beginnen.

  Zoeken

  Rond 11 november heb je enkele dagen vrij en gedurende deze periode wens je af te zakken richting Lissabon. Op de foto hieronder zie je wat feestdagen doen met de prijs: 11 november kost een heenvlucht 180 euro. Een dag later is dit nog maar 22 euro. Prijzen verschillen per dag en het is dus interessant om te kijken welke dag het voordeligst is om te vertrekken. Ook de vluchturen zijn van groot belang.

  Via RyanAir is het bepaalde data mogelijk om tweemaal richting Lissabon te vliegen. Ook hier kunnen de prijzen aardig verschillen, ook al vinden de vluchten plaats op dezelfde dag. Afhankelijk van de beschikbare tijd kan dan worden gekozen voor een ochtend- of avondvlucht. Deze keuze zal grotendeels afhangen van de persoonlijke situatie. 07.00 opstijgen betekent veelal ergens tussen 05.00 en 06.00 aanwezig in de luchthaven. Reken daarbij nog eens de pendeltijd naar de luchthaven en eenmaal in Lissabon is er ook nog tijd nodig om het hotel te bereiken. Die eerste dag is in principe een verloren dag: vermoeid komt men toe in de stad. Aan de andere kant kan men hierop anticiperen en de dag voordien lekker veel slapen. Zo komt men toch uitgeslapen toe in Lissabon en kan het ontdekken beginnen.

  Alvorens vliegtickets te boeken kan het dus geen kwaad om eerst even verschillende aanbieders te vergelijken. RyanAir is over het algemeen voordelig, maar soms zijn er aanbiedingen van andere aanbieders en dat kan op dat moment wel eens de beste oplossing zijn. Goedkope vliegtickets vinden vergt dus wat zoekwerk, maar weet dat de goedkoopste oplossingen niet altijd de beste zijn. Rekening houden met vluchturen kan de citytrip aangenamer maken, ook al kost dit wat meer.

  Eenmaal geland op Aeroporto da Portela – of de luchthaven van Portugal – is het een koud kunstje om het stadscentrum te bereiken. De afstand bedraagt zo’n 7 kilometer. Voor een taxi ben je ongeveer 12 euro kwijt. Toeristische bussen, metro’s en stadsbussen kunnen je ook op de bestemming brengen. Eenmaal in de luchthaven wijst het systeem zichzelf uit. Een meer uitvoerige bespreking van de mogelijkheden is hier te vinden: luchthaven Lissabon naar centrum.

  Booking.com

  Vergelijk hier alle maatschappijen (ook low-budget) van Brussel naar Lissabon