meivakantie

  Wat dacht je van een citytrip naar Lissabon in de meivakantie?

  Lissabon is een schitterende stad om in de meivakantie te gaan bezoeken. De hoofdstad van Portugal is dan heerlijk warm en zonnig, maar nog niet zo druk als in de zomer.

  Er zijn tal van bezienswaardigheden om te bezoeken, zoals het historische centrum met de sfeervolle straatjes en het indrukwekkende kasteel. Ook de prachtige parken zijn in de lente een bezoek waard.

  Vergeet ook niet de Azulejos te bewonderen, de beroemde tegeltjes waar Lissabon om bekend staat. Kortom, een citytrip naar Lissabon in mei is een absolute aanrader!

  Top 10 bezienswaardigheden in Lissabon in mei

  Ga je op citytrip naar Lissabon in mei? Bekijk dan zeker deze top 10 bezienswaardigheden:

  1. Bezoek het Jeronimos klooster
  2. Stap in de kabelbaan naar het Sao Jorge kasteel
  3. Adem de sfeer in bij de Praça do Comércio
  4. Shop till you drop in de Baixa
  5. Ga op pad in het historische Alfama
  6. Trek naar Belém voor de Pasteis de Belém
  7. Maak een wandeling door het Parque das Nações
  8. Relax in het Parque Eduardo VII
  9. Geniet van het uitzicht vanaf de Miradouro da Senhora do Monte
  10. Stap in de tram voor een rit door de stad

  Meer bezienswaardigheden vind je op deze pagina

  Monumenten en de Portugese keuken

  Lissabon is de perfecte bestemming voor een reis in mei. Het weer is er dan aangenaam en er is genoeg te zien en te doen in de stad. Lissabon heeft een rijke cultuur die je kunt verkennen in de musea en monumenten die overal in de stad te vinden zijn. Er zijn ook veel gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van de Portugese keuken. Lissabon is ook een ideale bestemming als je van winkelen houdt. Er zijn veel leuke winkels waar je kleding, schoenen en accessoires kunt kopen.

  Het weer in Lissabon in mei

  In mei is het weer in Lissabon gemiddeld 25 graden. De dagen zijn lang en zonnig, en de nachten zijn warm en aangenaam. Er valt heel weinig regen, dus je kunt genieten van de vele outdoor activiteiten en bezienswaardigheden van de stad. In Lissabon is het in mei meestal droog en warm.

  LISSABON Het weer nu in Lissabon