Geen categorie

  Coimbra – De belangrijkste stad van Midden-Portugal

  Coimbra Portugal bezienswaardigheden

  Wat zijn de bezienswaardigheden van Coimbra Portugal ?

  Met een bevolking van meer dan 140.000 inwoners, is Coimbra de belangrijkste stad van midden Portugal. Het is ooit de hoofdstad van het land geweest, lang geleden van 1139 tot 1260. In Coimbra bevindt zich één van de oudste universiteiten van Europa. Coimbra is qua omvang overschaduwd door het veel grotere Porto en Lissabon. De stad wordt nog steeds beschouwd als de belangrijkste leerlocatie in Portugal.

  De universiteit van Coimbra

  Coimbra - De belangrijkste stad van Midden-PortugalDe universiteit van Coimbra is de belangrijkste toeristische attractie in de stad. De school is gebouwd op een heuvel rond een groot hoofdplein. Daaronder bevindt zich de ingang van een barokke kapel. De meest opvallende attractie is de bibliotheek, met een verzameling van meer dan 300.000 boeken die in 3 grote ruimtes op prachtige planken van fijn hout worden getoond.

   

  De prachtige beschilderde plafonds zijn ook een prachtig kenmerk van de bibliotheek. Een ander groot hoogtepunt van de universiteit, is de 18e eeuwse botanische tuin, verspreid over 32 hectare. Het is de vijfde oudste ter wereld, maar staat ook bekend als één van de mooiste in heel Europa.

  De Romeinse nederzetting Aeminium

  Coimbra was vroeger een Romeinse nederzetting die Aeminium genoemd werd. Hiervan zijn nog steeds veel belangrijke archeologische overblijfselen te zien, waaronder een zeer goed bewaard Romeins aquaduct en cryptoporticus. Het nabijgelegen Conimbriga bezit een aantal uitzonderlijke Romeinse ruïnes, waaronder de zeer goed bewaard gebleven stadsmuren.

  Musea in Coimbra

  Er zijn ook enkele mooie musea in Coimbra, waaronder het stadsmuseum in de Edificio Chiado en het National Museum Machado de Castro, dat is vernoemd naar de beroemde beeldhouwer Joachim Machado de Castro. Het is gehuisvest in het voormalige bisschopspaleis. Dit museum wordt beschouwd als één van de belangrijkste in het land.

  Belangrijke studentenfestivals

  Coimbra komt begin mei tot leven voor het studentenfestival “Burning of the Ribbons”, evenals het studentfestival “Tin Can Parade” in november.

  De cultuurstad Coimbra

  De geschiedenis van de stad Coimbra heeft een nauwe relatie met de ontwikkeling van de universiteit. De stad is getuige van de stichting van Portugal, zelfs de Portugees is hier ontstaan. Ambachten, vrijgezellenkleding en traditionele Portugese kunst zijn de drie unieke producten van Coimbra. Ook is er het meest onderscheidende arboretum van Europa te zien, wat een zeer grote bomenverzameling bevat.

  De Mondego Rivier

  Als je houdt van water, is Coimbra zo’n plek om van de schoonheid van een rivier te genieten. De Mondego Rivier die door de stad Coimbra stroomt, geeft een bepaalde rust weer. De rivier heeft een enorme omvang, hetgeen de oude stad licht en mooi maakt, uiteraard in combinatie met het mooie landschap aan beide oevers. Reizigers van over de hele wereld komen er dagelijks. Als je langs de oever van de rivier loopt, zal je vaak studenten van de universiteit van Coimbra tegenkomen.

  Cultuurhoofdstad van Portugal

  De oude stad aan de noordoever van de rivier de Montego, is het centrum voor geschiedenis en cultuur van Coimbra. Ook hier is de plaats waar meerdere generaties koninklijke personen wonen.
  Coimbra staat dus bekend als de cultuurhoofdstad van Portugal en ook als een belangrijke universiteitsstad. Er studeren ongeveer vijftigduizend studenten, waardoor dit als de jongste stad van Europa wordt beschouwd.

  Mei is de drukste tijd in deze stad, omdat Coimbra dan de ceremonie van brandende riemen in grote reikwijdte houdt. Deze traditie is afkomstig van de universiteit van Coimbra. Studenten zouden elk jaar opnieuw in deze periode hun cursussen van een heel academisch jaar beëindigen. Ze verbranden daarom de gordel van hun colleges, om het einde van het semester op deze manier te vieren. In de regel zou het hele evenement drie dagen duren. Daarnaast vindt elk jaar op 4 juli de stadsdag van Coimbra plaats.

  Coimbra kent lawaaierige en drukke avonden en nachten. Veel cafés, koffiehuizen, kunstgalerijen en boekhandels worden er geëxploiteerd door studenten.

  Vooraf online tickets kopen voor Coimbra

  Hotels in Coimbra  Booking.com

  Ook Portugal