1 dag in Lissabon

  1 dag in Lissabon

  Bij een stadsbezoek is het vaak de bedoeling om in korte tijd een hoop bezienswaardigheden te aanschouwen. Idealiter is er sprake van een week tijd en dan is het mogelijk om Lissabon en omgeving te verkennen. Helaas is de realiteit vaak anders en kan men rekenen op slechts enkele vrije dagen. Het is dan de kunst om mits wat voorkennis de tijd zo optimaal mogelijk te benutten. Als het de bedoeling is om Lissabon in één dag te ontdekken, dan moet men direct melden dat dit een onmogelijke opdracht is. Om in 24u tijd toch zo’n compleet mogelijk beeld van de stad te krijgen, dan moet men volgende zaken zeker doen:

  Koop een ticketje voor tram 28.

  1 dag in Lissabon

  In het beste geval is het niet druk en is er zitplaats. Vaak is het tegenovergestelde waar: enorm druk en amper plaats. In dit geval is het verstandiger om bepaalde zaken te voet te doen. Tram 28 voert je in 50 minuten doorheen de stad. Vanaf de halte Martim Mortiz richting Prazeres. De rit passeert de belangrijkste bezienswaardigheden en voert je door verschillende wijken.

  De wijk Belém

  1 dag in Lissabon

  Belém ligt zo’n 7 kilometer van het historische centrum van Lissabon. De wandeling duurt een groot uur langs de Taag. De wandeling voegt niets toe aan de stadservaring en het is dus verstandiger om met het openbaar vervoer af te zakken richting dit deel van de stad. Het Hiëronymietenklooster en de Toren van Belém trekken alle aandacht naar zich toe. Na een wandeling doorheen deze wijk is het een must om het nationale streekproduct eens te proeven: pastéis de Belém of pastéis de nata. Het is niet moeilijk om te achterhalen alwaar men deze pasteitjes kan proeven in het stadscentrum van Belém. Gewoon even kijken naar de banketbakker alwaar een lange rij toeristen staat aan te schuiven voor een doosje pasteitjes.

  Chiado en Baixa. Deze wijken zijn het hart van Lissabon. Hier vindt men de meeste winkels en imposante bezienswaardigheden. Heerlijk rondslenteren doorheen de stad en de voornaamste hoogtepunten aanschouwen is dan ook de boodschap. De dag afsluiten kan in een typisch Portugees restaurantje. We raden je uiteraard wel aan om ergens een kaart op de kop te tikken. Zo is het mogelijk om te weten naar welke bezienswaardigheid je precies staat te kijken. Een reisgids aanschaffen is altijd interessant.

  Uiteraard is bovenstaande geen bindende dagindeling. Het is enkel en alleen een mogelijke oplossing om het optimale uit de dag te halen. Men kan tijdens deze ene dag bijvoorbeeld perfect een fikse stadswandeling maken en wandelen van hoogtepunt naar hoogtepunt en af en toe even halt houden op één van de vele plekken alwaar men kan genieten van prachtige panorama’s. Veel zal afhangen van de persoonlijke interesses. Musea zijn dan misschien belangrijke kunsthistorische sites, maar de één hangt nu eenmaal liever uit in botanische tuinen en stadscentra. Een dagindeling opmaken zal dus steeds grotendeels persoonlijk zijn.

  1 dag in Lissabon

  Advies Lissabon in 1 dag

  Probeer minimaal twee dagen te vertoeven in de grootstad. Vroeg aankomen, één hotelovernachting en vervolgens weer laat vertrekken stelt je in staat om toch wat meer tijd door de brengen in de Portugese hoofdstad. Een hotel boeken pal in het centrum van de stad zal je ook een hoop tijd besparen (tip: goedkope hostels in centrum Lissabon)

  Neem de tips op deze site eens door en overtuig jezelf van de schoonheid van de stad. Één dag telt 24 uur en tijdens deze periode kan men toch wel wat bezienswaardigheden in Lissabon ontdekken. Jezelf de belofte doen om later nogmaals af te zakken richting Portugal, maar dan wel voor minimaal 3 dagen, is een goede zet.  Booking.com

  Authentieke vakanties naar Portugal