Geen categorie

  Obidos – De glorieuze middeleeuwse stad in Portugal

  Obidos in Portugal

  Obidos is de perfecte weergave van de bloeiende middeleeuwse dagen in de Iberische regio. De stad was oorspronkelijk een geschenk van koning Dinis aan zijn vrouw, koningin Elisabeth van Aragon, voor hun bruiloft in de 13e eeuw. Als we snel vooruit gaan naar de 21e eeuw, bestaan de formidabele versterkingen van Obidos die zijn inwoners beschermden in de middeleeuwen nog steeds om de bezoekers vandaag te fascineren.

  De charmante stad Obidos

  De hele stad is door de regering van Portugal uitgeroepen tot nationaal monument. Begeef je binnen de 13 meter hoge wallen en je zal gecharmeerd zijn door de smalle geplaveide straatjes die er ogenschijnlijk een labyrint vormen, evenals de witgekalkte villa’s, versierd met kleurrijke bougainvillea en geraniums.

  Obidos

  Een romantisch gevoel

  Vanwege zijn pittoreske stijl en middeleeuwse charme, wordt Obidos vaak beschouwd als één van de meest romantische dorpen, niet alleen in Portugal, maar ook in Europa. Het historische centrum van de stad is een charmante bestemming voor een ochtendwandeling of een romantische avondwandeling. Onderweg geniet je van de aanblik van oude kerken en gotische ramen.

  Maar verlaat Obidos niet nadat je een deel van de romantische atmosfeer hebt ervaren. De stad heeft een aantal leuke attracties die een bezoek waard zijn. Eén van hen is het 12e eeuwse kasteel in Manuelijnse stijl dat op een heuvel ligt, met uitzicht op de stad. Het is een geweldige manier om een panoramisch uitzicht op Obidos te krijgen.

  Obidos

  Bezienswaardigheden in Obidos

  De hoofdingang van de stad heet Porta da Vila, versierd met prachtige tegels uit de 18e eeuw. Deze prachtige poort leidt je naar de hoofdstraat van Rua Direita. Deze straat staat vooral bekend om zijn mooie winkeltjes met chocolade en kersenlikeur, genaamd ginjinha. Het is de thuisbasis van een prachtige fontein en het stadsmuseum. Neem de tijd om het museum te betreden en bewonder de collectie schilderijen en sculpturen die dateren uit de 15e tot de 17e eeuw. Er zijn ook een paar opmerkelijke kerken in het stadscentrum, hetzij zijn de kerk van Santa Maria en de Misericordia kerk, die goed wordt bewonderd vanwege zijn grandioze barokke deuropening. Net buiten de muren van de stad vind je het Amoreira aqueduct en de grote lagune Lagoa de Óbidos.

  Accommodaties in Obidos

  De populariteit van Obidos is in de loop van de jaren toegenomen. Het is zeer waarschijnlijk dat je veel bezoekers zult zien die overdag de stad gaan verkennen. Als je ervoor kiest om er te blijven overnachten, zul je een andere kant van Obidos zien zonder de toeristenmassa. Gelukkig zijn er een aantal accommodatiemogelijkheden om uit te kiezen. Als je op zoek bent naar een luxere ervaring, probeer dan de luxe hotels die pousadas worden genoemd. In feite is het middeleeuwse kasteel op de heuvel één van hen!

  Een bezoek aan de festivals van Obidos

  Een spannende tijd om Obidos te bezoeken is tijdens de middeleeuwse beurs in juli. De Middeleeuwen worden tijdens deze viering tot in de puntjes herdacht. Gasten worden getrakteerd op middeleeuwse muziek, theatervoorstellingen en inwoners zijn er verkleed als ridders, royalty’s en heksen.

  Als je absoluut dol bent op chocolaatjes, dan moet je overwegen om in november naar Obidos te komen, wanneer het International Chocolate Festival wordt gevierd.

  Obidos
  Obidos
  Booking.com

  Ook Portugal