Bezienswaardigheden

  Toren van Belém in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  De Toren van Belém: een icoon van Lissabon

  De Toren van Belém is een van de meest herkenbare monumenten in de prachtige stad Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Gelegen aan de oever van de rivier de Taag, is deze imposante toren een symbool van de rijke maritieme geschiedenis van Portugal. Het is een must-see attractie voor bezoekers die de rijke cultuur en geschiedenis van de stad willen ervaren.

  Architectuur en geschiedenis

  De Toren van Belém, ook wel bekend als de Belém-toren, werd gebouwd in de 16e eeuw als onderdeel van de verdedigingslinie van Lissabon. Het is een prachtig voorbeeld van de Manuelijnse stijl, een Portugese architecturale stijl die gekenmerkt wordt door uitbundige versieringen en maritieme motieven. De toren staat op een klein eilandje in de rivier de Taag en wordt verbonden met het vasteland door een loopbrug.

  De bouw van de toren begon in 1514 onder leiding van koning Jan II en werd voltooid in 1521 onder het bewind van koning Emanuel I. Het diende oorspronkelijk als een fort en een uitkijkpost voor het verdedigen van de monding van de rivier tegen vijandige schepen. Later werd het ook gebruikt als gevangenis en als een douanepost voor handelsschepen.

  Unieke kenmerken

  De Toren van Belém is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn geschiedenis en architectuur, maar ook vanwege zijn unieke kenmerken. Enkele opvallende kenmerken zijn:

  • De kantelen en torentjes die uitsteken boven de muren van de toren, wat het een sprookjesachtige uitstraling geeft.
  • Beeldhouwwerken van symbolische figuren en maritieme motieven, zoals touwen, ankers en zeemonsters, die de buitenkant van de toren versieren.
  • Een prachtig uitzicht op de rivier de Taag en de omgeving vanaf de top van de toren, die bereikbaar is via een smalle wenteltrap.

  Bezoekersinformatie

  De Toren van Belém is geopend voor bezoekers en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Het adres van de Toren van Belém is Avenida Brasília, 1400-038 Lisboa, Portugal. De toren is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

  De beste tijd om de Toren van Belém te bezoeken is vroeg in de ochtend of laat in de middag, wanneer de meeste toeristen nog niet zijn aangekomen of alweer vertrokken zijn. Op deze momenten kun je in alle rust genieten van de prachtige omgeving en de indrukwekkende architectuur van de toren.

  Bij het betreden van de toren moeten bezoekers een toegangskaartje kopen. Er is ook een klein museum in de toren, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en de betekenis van de Toren van Belém.

  Praktische informatie

  Openingstijden:
  Maandag – Zondag: 10:00 – 17:30 uur

  Toegangsprijzen:
  Volwassenen: €6
  Kinderen (onder 12 jaar): Gratis

  Let op: de openingstijden en toegangsprijzen kunnen variëren, dus het is raadzaam om de officiële website van de Toren van Belém te raadplegen voordat je je bezoek plant.

  Conclusie

  De Toren van Belém is een van de meest indrukwekkende en iconische bezienswaardigheden in Lissabon. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en adembenemende uitzicht is het een must-see voor iedereen die de stad bezoekt. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, of gewoon wilt genieten van het prachtige uitzicht op de rivier, de Toren van Belém heeft voor ieder wat wils. Mis deze fantastische bezienswaardigheid niet tijdens je bezoek aan Lissabon!

  Ook Portugal