Reistips

  Geldzaken in Lissabon: valuta en pinautomaten

  Citytrip Lissabon

  Geldzaken in Lissabon: valuta en pinautomaten

  Lissabon is een prachtige stad die jaarlijks door duizenden toeristen wordt bezocht. Wanneer je deze stad gaat bezoeken, is het handig om op de hoogte te zijn van de geldzaken, zoals de valuta en de beschikbaarheid van pinautomaten. In dit artikel zullen we deze onderwerpen uitgebreid behandelen, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

  Valuta in Lissabon

  In Lissabon wordt er betaald met de Euro. Dit is de officiële valuta van Portugal en wordt overal in het land geaccepteerd. Als je vanuit een land reist waar de Euro niet als valuta wordt gebruikt, is het handig om bij aankomst op de luchthaven geld te wisselen. Daarnaast kun je ook bij wisselkantoren in de stad terecht om geld om te wisselen. Let wel op de wisselkoersen en eventuele commissies die worden gerekend.

  Pinautomaten in Lissabon

  Het gebruik van pinautomaten in Lissabon is een handige manier om aan contant geld te komen. Deze pinautomaten zijn wijdverspreid in de stad en je zult er dan ook geen moeite mee hebben om er een te vinden. Het is echter belangrijk om op te letten bij het gebruik van pinautomaten, aangezien sommige banken extra kosten in rekening kunnen brengen voor transacties met buitenlandse kaarten.

  Daarnaast is het verstandig om te controleren of jouw pinpas geschikt is voor gebruik in het buitenland. Sommige banken vereisen dat je vooraf aangeeft dat je jouw pinpas in het buitenland zult gebruiken, om te voorkomen dat je pas geblokkeerd wordt vanwege verdachte transacties. Neem van tevoren contact op met jouw bank om deze informatie te krijgen.

  Hieronder vind je een handig lijstje met tips voor het gebruik van pinautomaten in Lissabon:

  • Controleer of jouw pinpas geschikt is voor gebruik in het buitenland.
  • Vraag jouw bank of er extra kosten in rekening worden gebracht voor transacties in het buitenland.
  • Zoek pinautomaten op drukke en goed verlichte plaatsen om veiligheid te waarborgen.
  • Vermijd het gebruik van pinautomaten die er verdacht uitzien of beschadigd zijn.

  Geld wisselen in Lissabon

  Naast pinautomaten, kun je ook terecht bij wisselkantoren in Lissabon om geld om te wisselen. Let wel op de wisselkoersen en eventuele commissies die worden gerekend. Het kan handig zijn om vooraf wat euro’s te wisselen, zodat je in ieder geval over contant geld beschikt voor bijvoorbeeld een taxi of kleine aankopen.

  Conclusie

  In Lissabon kun je gemakkelijk aan Euro’s komen door het gebruik van pinautomaten en wisselkantoren. Het is echter belangrijk om de kosten en wisselkoersen goed in de gaten te houden, zodat je niet onnodig veel geld kwijt bent. Met deze informatie ben je goed voorbereid op jouw reis naar Lissabon en kun je optimaal genieten van al het moois dat deze prachtige stad te bieden heeft.

  Onthoud ook dat het altijd aan te raden is om contact op te nemen met jouw bank voordat je op reis gaat, zodat je goed geïnformeerd bent over de voorwaarden en kosten voor het gebruik van jouw pinpas in het buitenland. Op die manier kun je onbezorgd genieten van jouw verblijf in Lissabon!

  Ook Portugal