Activiteiten

  Bezoek aan kastelen en paleizen rond Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Bezoek aan kastelen en paleizen rond Lissabon

  Lissabon, de prachtige hoofdstad van Portugal, is omgeven door een rijke geschiedenis en adembenemende architectuur. Een van de beste manieren om deze geschiedenis te ervaren, is door een bezoek te brengen aan de vele kastelen en paleizen in en rondom Lissabon. In dit artikel zullen we enkele van de meest indrukwekkende kastelen en paleizen bespreken die je kunt bezoeken tijdens je verblijf in Lissabon.

  Castelo de São Jorge

  Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Lissabon is het prachtige Castelo de São Jorge. Gelegen op een heuveltop in het historische Alfama-district, biedt dit kasteel een adembenemend uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Het kasteel dateert uit de middeleeuwen en heeft door de eeuwen heen gediend als een fort, koninklijke residentie en zelfs een militaire gevangenis.

  Adres: R. de Santa Cruz do Castelo, 1100-129 Lisboa, Portugal

  De beste tijd om Castelo de São Jorge te bezoeken is vroeg in de ochtend, wanneer de drukte nog niet op gang is gekomen. Op deze manier kun je in alle rust genieten van het prachtige uitzicht en de rijke geschiedenis van het kasteel.

  Palácio Nacional de Sintra

  Op slechts 30 minuten rijden van Lissabon ligt het betoverende stadje Sintra, dat bekend staat om zijn sprookjesachtige paleizen en weelderige tuinen. Een van de meest opvallende paleizen in Sintra is het Palácio Nacional de Sintra, een indrukwekkend bouwwerk met kenmerkende schoorstenen en prachtige gebeeldhouwde plafonds.

  Adres: Largo Rainha Dona Amélia, 2710-616 Sintra, Portugal

  Het beste moment om het Palácio Nacional de Sintra te bezoeken is ‘s ochtends vroeg voor de drukte. Op die manier kun je in alle rust de prachtige architectuur bewonderen en de geschiedenis van dit paleis ontdekken.

  Palácio Nacional da Pena

  Nog een must-see in Sintra is het prachtige Palácio Nacional da Pena, een van de meest kleurrijke en eclectische paleizen van Europa. Gelegen op een heuveltop, biedt dit paleis een spectaculair uitzicht over de omgeving en een ongeëvenaarde mix van architecturale stijlen.

  Adres: Estrada da Pena, 2710-609 Sintra, Portugal

  De beste tijd om het Palácio Nacional da Pena te bezoeken is bij zonsopgang, wanneer de eerste zonnestralen het kleurrijke paleis verlichten en de magische sfeer versterken.

  Conclusie

  Een bezoek aan de kastelen en paleizen rond Lissabon is een onvergetelijke ervaring die je terug in de tijd brengt naar de glorieuze geschiedenis van Portugal. Of je nu geniet van het adembenemende uitzicht vanaf Castelo de São Jorge, de prachtige architectuur van het Palácio Nacional de Sintra bewondert, of de kleurrijke pracht van het Palácio Nacional da Pena ervaart, deze historische bezienswaardigheden zullen zeker een diepe indruk op je achterlaten.

  Ook Portugal