Reistips

  Fotografie hotspots in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Fotografie hotspots in Lissabon

  Lissabon, de prachtige hoofdstad van Portugal, is een paradijs voor fotografen. Met zijn schitterende architectuur, kleurrijke straatjes en adembenemende uitzichten is er op elke hoek wel iets interessants te fotograferen. In dit artikel zullen we de beste fotolocaties in Lissabon verkennen, zodat je het maximale uit je fotografie-avontuur in deze prachtige stad kunt halen.

  1. Miradouros

  Lissabon staat bekend om zijn vele uitkijkpunten, of “miradouros” in het Portugees. Deze panoramische uitzichtpunten bieden adembenemende uitzichten over de stad en zijn daarom uitstekende plekken voor het maken van foto’s. De meest populaire miradouros zijn Miradouro da Senhora do Monte, Miradouro das Portas do Sol en Miradouro da Graça. Vergeet niet om je groothoeklens mee te nemen om de betoverende uitzichten vast te leggen.

  2. Alfama

  Alfama is de oudste wijk van Lissabon en staat bekend om zijn kronkelende straatjes, kleurrijke huizen en levendige sfeer. Het is een waar paradijs voor straatfotografie, met talloze mogelijkheden voor het vastleggen van het dagelijks leven in de stad. Vergeet niet om de prachtige tegelpanelen, bekend als azulejos, die de gevels van veel gebouwen sieren, vast te leggen.

  3. Belem

  Belem, gelegen aan de monding van de rivier de Taag, staat bekend om zijn indrukwekkende monumenten en historische bezienswaardigheden. Hier vind je de beroemde Torre de Belém en het klooster van de Hiëronymieten. Deze monumenten zijn perfecte onderwerpen voor architectuurfotografie. Vergeet ook niet om langs de rivier te wandelen en de prachtige zonsondergangen vast te leggen.

  4. Street art in LX Factory

  LX Factory is een voormalig industrieterrein dat is omgetoverd tot een bruisende culturele hub. Hier vind je talloze street art-installaties en muurschilderingen van internationale kunstenaars. Dit is een ideale plek om unieke en kleurrijke foto’s te maken. Vergeet niet om ook de industriële achtergrond van de omgeving mee te nemen in je foto’s.

  5. Tram 28

  De iconische Tram 28 is niet alleen een handig vervoermiddel, maar ook een geweldige fotolocatie. De historische tram kronkelt door de smalle straatjes van Lissabon en biedt prachtige uitzichten op de stad. Probeer een plekje te bemachtigen aan het raam en leg de kleurrijke huizen en kronkelende straten vast terwijl de tram door de stad rijdt.

  Conclusie

  Lissabon is een paradijs voor fotografen, met zijn adembenemende uitzichten, levendige straatjes en historische bezienswaardigheden. Of je nu een liefhebber bent van landschapsfotografie, straatfotografie of architectuurfotografie, deze prachtige stad biedt voor elk wat wils. Vergeet niet om je camera op te laden, je geheugenkaartjes leeg te maken en je wandelschoenen aan te trekken, want Lissabon wacht op je om ontdekt en vastgelegd te worden. Veel plezier met fotograferen!

  Ook Portugal