Activiteiten

  Tram 28 rit door Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Tram 28: Een Legendarische Rit door Lissabon

  Lissabon, de sfeervolle hoofdstad van Portugal, staat bekend om zijn historische architectuur, smalle straatjes en prachtige uitzichten. Een van de beste manieren om deze unieke stad te verkennen, is met tram 28. Deze iconische tramrit voert je langs vele bezienswaardigheden en geeft je een authentieke ervaring van het leven in Lissabon. In dit artikel zullen we de tramrit nader onder de loep nemen, van de route en belangrijke haltes tot praktische tips voor reizigers.

  De Route en Belangrijke Haltes

  Tram 28 rijdt door enkele van de meest pittoreske wijken van Lissabon, waaronder Graca, Alfama, Baixa en Estrela. De route begint bij Martim Moniz en eindigt bij Campo Ourique, waardoor je een uitgebreid overzicht krijgt van de stad. Onderweg passeer je verschillende bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Lissabon, het kasteel São Jorge en de beroemde wijk Alfama.

  Belangrijke haltes langs de route zijn onder andere:

  • Martim Moniz
  • Portas do Sol
  • Se Cathedral
  • Estrela Basiliek
  • Graca

  Historische Tram Experience

  Wat tram 28 zo bijzonder maakt, is de historische waarde van de trams zelf. De trams die op deze route rijden, dateren uit de jaren 1930 en behoren tot de oudste in Lissabon. Het rijden met deze vintage trams voelt aan als een stap terug in de tijd en voegt een extra dimensie toe aan de ervaring van het verkennen van de stad.

  Praktische Tips voor Reizigers

  Als je van plan bent om tram 28 te nemen, zijn er een paar tips die je reis aangenamer kunnen maken:

  1. Probeer vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan, om de drukte te vermijden.
  2. Wees alert op zakkenrollers, vooral omdat de tram populair is bij toeristen.
  3. Als je wilt genieten van het uitzicht, probeer dan een plekje te bemachtigen bij het raam.

  Beste Tijd om Tram 28 te Nemen

  De beste tijd om tram 28 te nemen, is vroeg in de ochtend of laat in de middag. Op deze momenten is het vaak rustiger en kun je meer genieten van de rit zonder te veel drukte. Bovendien is het licht op deze momenten van de dag perfect voor het maken van mooie foto’s van de stad.

  Adres en Contactgegevens

  Tram 28 vertrekt vanaf Martim Moniz en rijdt door verschillende wijken van Lissabon. Het exacte adres is Martim Moniz Square, 1100-341 Lissabon, Portugal. Voor meer informatie kun je terecht bij de toeristeninformatie in Lissabon of op de website van het openbaar vervoer van Lissabon.

  Conclusie

  Tram 28 is een must-do activiteit voor iedereen die Lissabon bezoekt. De rit biedt een unieke manier om de stad te verkennen, met prachtige uitzichten en een historische ervaring. Door vroeg of laat op de dag te gaan, kun je de drukte vermijden en optimaal genieten van deze iconische tramrit.

  Ook Portugal