Bezienswaardigheden

  Miradouro da Senhora do Monte in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Miradouro da Senhora do Monte: het mooiste uitzicht van Lissabon

  Lissabon, de prachtige hoofdstad van Portugal, staat bekend om zijn adembenemende uitzichten over de stad en de rivier de Taag. Eén van de meest populaire miradouros (uitzichtpunten) in de stad is Miradouro da Senhora do Monte. Gelegen in de wijk Graça, biedt dit uitkijkpunt een panoramisch uitzicht over de historische wijken van Lissabon, de rivier de Taag en zelfs het kasteel São Jorge. In dit artikel zullen we meer ontdekken over Miradouro da Senhora do Monte, wat het te bieden heeft en waarom het een must-visit is voor iedereen die Lissabon bezoekt.

  De geschiedenis van Miradouro da Senhora do Monte

  De naam “Senhora do Monte” betekent “Onze-Lieve-Vrouw van de Berg”. Het uitzichtpunt dankt zijn naam aan de nabijgelegen kerk, de Igreja da Graça, die is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de Berg. Het was oorspronkelijk een van de heiligste plaatsen van Lissabon, en wordt vandaag de dag nog steeds bezocht door pelgrims. Het uitzichtpunt zelf is gebouwd op een terras bovenop de heuvel van Graça, waardoor het een spectaculair uitzicht over de stad biedt.

  Faciliteiten en voorzieningen

  Op het uitzichtpunt vind je verschillende bankjes en picknicktafels waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht. Er is ook een klein café waar je drankjes en snacks kunt kopen. Verder zijn er openbare toiletten beschikbaar voor bezoekers.

  Adres en openingstijden

  Miradouro da Senhora do Monte is gelegen aan Largo da Senhora do Monte, 1170-253 Lissabon, Portugal. Het uitzichtpunt is het hele jaar door geopend en is gratis toegankelijk voor het publiek.

  Waarom bezoeken?

  Als je Lissabon bezoekt, is een bezoek aan Miradouro da Senhora do Monte een absolute must. Hier zijn een paar redenen waarom dit uitzichtpunt een van de beste in de stad is:

  • Het panoramische uitzicht over Lissabon is werkelijk adembenemend. Je kunt de kronkelende straatjes, de rode daken van de historische gebouwen, en de kronkelende rivier de Taag bewonderen.
  • Het is een geweldige plek om te ontspannen en tot rust te komen na een dag vol sightseeing in Lissabon. Met de bankjes en picknicktafels kun je hier heerlijk zitten en genieten van het uitzicht.
  • Het is een populaire plek onder zowel toeristen als de lokale bevolking, waardoor het een geweldige sfeer heeft. Je kunt hier in contact komen met mensen van over de hele wereld terwijl je geniet van het prachtige uitzicht.

  Beste tijd om te bezoeken

  Hoewel Miradouro da Senhora do Monte het hele jaar door geopend is, zijn de vroege ochtend en de late namiddag de beste tijden om dit uitzichtpunt te bezoeken. Op deze momenten van de dag vermijd je de drukte en kun je genieten van het uitzicht in relatieve rust. Bovendien kun je tijdens zonsopgang en zonsondergang getuige zijn van de meest spectaculaire kleuren over de stad.

  Een bezoek plannen

  Als je van plan bent om Miradouro da Senhora do Monte te bezoeken, is het handig om te weten dat de heuvel van Graça vrij steil is. Je kunt het uitzichtpunt bereiken met de beroemde Tram 28, een historische tram die door de smalle straatjes van Lissabon rijdt. Als je liever wandelt, kun je de heuvel te voet beklimmen en onderweg genieten van de pittoreske straatjes en levendige buurt.

  Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want dit is een van de meest fotogenieke plekken van Lissabon. Of je nu van plan bent om de stad te verkennen, te ontspannen of gewoon van het uitzicht te genieten, een bezoek aan Miradouro da Senhora do Monte is een onvergetelijke ervaring die je tijd in Lissabon compleet zal maken.

  Ook Portugal