Bezienswaardigheden

  Jerónimos-klooster in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Ontdek het prachtige Jerónimos-klooster in Lissabon

  Lissabon, de levendige hoofdstad van Portugal, staat bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de stad is het Jerónimos-klooster, een meesterwerk van Portugese gotische architectuur. Dit klooster, dat ook bekend staat als het Hieronymietenklooster, is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Lissabon en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld.

  De geschiedenis van het Jerónimos-klooster

  Het Jerónimos-klooster werd oorspronkelijk gebouwd in de 16e eeuw, in opdracht van koning Manuel I. De bouw van het klooster werd gefinancierd met de rijkdom die Portugal vergaarde door de ontdekkingen en handel over de zeeën. Het klooster werd gebouwd in de laatgotische stijl, met invloeden van de manuelijnse stijl, een Portugese variatie op de late gotiek. Het klooster diende als rustplaats voor zeelieden, ontdekkingsreizigers en rijke kooplieden.

  Architectuur en kenmerken

  Het Jerónimos-klooster is beroemd om zijn prachtige architectuur, met gedetailleerde sculpturen en ingewikkelde versieringen. Het klooster heeft een indrukwekkende gevel met beeldhouwwerken die scènes uit de Bijbel en maritieme motieven uitbeelden. Het interieur van het klooster is al even adembenemend, met een imposante kerk met hoge gewelven en prachtige glas-in-loodramen. De kloostergangen zijn versierd met de karakteristieke manuelijnse ornamenten, zoals zeemonsters, touwen, touwknoopen en scheepsankers.

  Belangrijkste bezienswaardigheden

  Enkele van de meest opvallende kenmerken van het Jerónimos-klooster zijn de kerk, het kloosterhof en de kloostergangen. De kerk van het klooster is een van de meest indrukwekkende kerken van Portugal, met prachtige gewelven en kapitelen die gedecoreerd zijn met motieven uit de Portugese ontdekkingsreizen. Het kloosterhof is een oase van rust, met een mooie tuin en een prachtige fontein. De kloostergangen zijn versierd met fijn beeldhouwwerk en bieden een uniek kijkje in de rijke geschiedenis van Portugal.

  Bezoekersinformatie

  Het Jerónimos-klooster is gelegen in de wijk Belém, langs de oevers van de rivier de Taag in Lissabon. Het adres van het klooster is: Praça do Império, 1400-206 Lisboa, Portugal.

  De beste tijd om het Jerónimos-klooster te bezoeken is vroeg in de ochtend of laat in de middag, wanneer het minder druk is. Het klooster is dagelijks geopend voor bezoekers, met uitzondering van bepaalde feestdagen. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €10, maar er zijn kortingen beschikbaar voor studenten en senioren.

  Tips voor bezoekers

  – Het Jerónimos-klooster is een populaire toeristische attractie, dus het is aan te raden om van tevoren tickets te kopen om lange wachtrijen te vermijden.
  – Neem de tijd om rustig rond te dwalen en de prachtige architectuur en versieringen van het klooster te bewonderen. Vergeet niet om foto’s te maken van de adembenemende details.
  – Combineer je bezoek aan het Jerónimos-klooster met een bezoek aan de nabijgelegen Belém-toren en het Monument der Ontdekkingen voor een volledige culturele ervaring.

  Het Jerónimos-klooster is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, architectuur en kunst. Dit prachtige klooster biedt bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis en culturele erfgoed van Portugal te ervaren. Of je nu een liefhebber bent van architectuur of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke culturele ervaring, het Jerónimos-klooster mag niet ontbreken op je reisroute naar Lissabon.

  Ook Portugal