Wijken

  Het Maritiem Museum in Belém

  Citytrip Lissabon

  Ontdek het Maritiem Museum in Belém

  Het Maritiem Museum in Belém, gelegen in het prachtige Lissabon, is een must-see bestemming voor liefhebbers van geschiedenis, avontuur en natuurlijk, maritieme activiteiten. Met een indrukwekkende collectie van schepen, navigatie-instrumenten, artefacten en tentoonstellingen, biedt het museum een boeiende en leerzame ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

  De geschiedenis van het museum

  Het Maritiem Museum in Belém heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het museum werd opgericht in 1846 en bevindt zich in een prachtig historisch gebouw langs de rivier de Taag. Het gebouw zelf is een bezienswaardigheid, met zijn indrukwekkende architectuur en uitgebreide collectie maritieme artefacten.

  De collectie

  De collectie van het museum omvat een breed scala aan maritieme objecten, met inbegrip van historische schepen, navigatie-instrumenten, kaarten, schilderijen, modellen, en meer. Bezoekers kunnen de evolutie van de maritieme geschiedenis verkennen, van de vroege ontdekkingsreizen tot de moderne zeilschepen en maritieme technologieën.

  Belangrijke objecten

  Enkele van de meest opmerkelijke objecten in het museum zijn onder andere:

  • De replica van de caravel ‘Portugal’, een eerbetoon aan de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama.
  • Een collectie van navigatie-instrumenten en kaarten die gebruikt werden door ontdekkingsreizigers tijdens hun reizen over de oceaan.
  • Een indrukwekkende verzameling scheepsmodellen die de verschillende typen schepen tonen die door de eeuwen heen gebruikt werden voor handel en reizen.

  Tijdelijke tentoonstellingen

  Het museum organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die dieper ingaan op specifieke aspecten van de maritieme geschiedenis. Deze tentoonstellingen bieden bezoekers de kans om meer te leren over onderwerpen zoals beroemde ontdekkingsreizen, maritieme handel, zeekaarten en navigatie, en nog veel meer.

  Interactieve ervaringen

  Het museum biedt ook verschillende interactieve ervaringen die bezoekers de kans geven om hands-on te leren over maritieme geschiedenis en technologie. Van het leren navigeren met behulp van oude navigatie-instrumenten tot het verkennen van een nagebouwd schip, er is genoeg te doen en te zien voor bezoekers van alle leeftijden.

  Bezoekersinformatie

  Het Maritiem Museum in Belém is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 18:00 uur. De toegangsprijs bedraagt €6 voor volwassenen en €4 voor kinderen en senioren. Het museum is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

  Adres

  Het museum is gelegen aan Praça do Império, 1400-206 Lisboa, Portugal.

  Online tickets

  Bezoekers kunnen van tevoren online tickets kopen om wachtrijen te vermijden en gegarandeerd toegang te hebben tot het museum.

  Al met al is het Maritiem Museum in Belém een fascinerende bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in maritieme geschiedenis en avontuur. Met zijn indrukwekkende collectie, boeiende tentoonstellingen en interactieve ervaringen, is het museum zeker een bezoekje waard voor reizigers naar Lissabon.

  Ook Portugal