Wijken

  De tram 28 route door Alfama

  Citytrip Lissabon

  De tram 28 route door Alfama: Ontdek een van Lissabons meest pittoreske wijken

  Als je ooit in Lissabon bent geweest, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de beroemde tram 28. Deze historische tramlijn neemt je mee op een schilderachtige reis door de kronkelende straatjes van de oude wijk Alfama. Het is de perfecte manier om de charme en geschiedenis van deze bohemien wijk te ervaren. In dit artikel nemen we een diepere duik in de tram 28 route door Alfama en ontdekken we wat deze rit zo speciaal maakt.

  De geschiedenis van de tram 28

  De tram 28 heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Oorspronkelijk werd de route bediend door paardenkoetsen, maar in 1914 werd het traject geëlektrificeerd en nam de iconische gele tram zijn intrede. Tegenwoordig is de tram 28 een van de meest populaire toeristische attracties in Lissabon, mede dankzij de pittoreske route die dwars door de smalle straatjes van Alfama leidt.

  De route

  De tram 28 route begint bij Campo Ourique en kronkelt vervolgens door de schilderachtige straatjes van Lissabon, waaronder de wijken Graça, Alfama en Baixa. Het hoogtepunt van de route is zonder twijfel wanneer de tram door de smalle straatjes van Alfama rijdt. Deze oude wijk staat bekend om zijn steile heuvels, kleurrijke huizen en sfeervolle pleintjes. Terwijl de tram door de kronkelende straatjes rijdt, kun je genieten van prachtige uitzichten over de stad en de rivier de Taag.

  Belangrijke haltes

  Enkele van de belangrijkste haltes langs de tram 28 route zijn:

  • Prazeres Cemetery: Deze begraafplaats herbergt de graven van vele beroemde Portugese persoonlijkheden en biedt een prachtig uitzicht over de stad.
  • Sé de Lisboa: Deze imposante kathedraal dateert uit de 12e eeuw en is een van de oudste gebouwen in de stad.
  • Castelo de São Jorge: Dit majestueuze kasteel biedt adembenemende uitzichten over Lissabon en fungeert als een herinnering aan het rijke verleden van de stad.

  Wat maakt de tram 28 route zo speciaal?

  De tram 28 route is niet zomaar een manier om van A naar B te komen; het is een ervaring op zich. Terwijl je door de smalle straatjes van Alfama rijdt, kun je genieten van de authentieke sfeer van deze historische wijk. Van de geplaveide straten tot de kleurrijke huizen en de levendige lokale bevolking, de tram 28 route biedt een ongeëvenaarde inkijk in het dagelijks leven in Lissabon.

  Tips voor het nemen van de tram 28

  Als je van plan bent om de tram 28 route door Alfama te nemen, zijn hier enkele tips om het meeste uit je rit te halen:

  • Vroeg in de ochtend of laat in de middag is de beste tijd om de tram te nemen, aangezien het dan vaak minder druk is.
  • Vermijd het nemen van de tram tijdens de spitsuren, aangezien deze trajecten vaak overvol zijn.
  • Zorg ervoor dat je contant geld hebt, aangezien de tram geen creditcards accepteert.
  • Houd je spullen in de gaten, aangezien drukke trams een favoriet doelwit zijn voor zakkenrollers.

  Conclusie

  De tram 28 route door Alfama biedt een unieke manier om de charme en geschiedenis van Lissabons oudste wijk te ervaren. Van de kronkelende straatjes en kleurrijke huizen tot de adembenemende uitzichten over de stad, deze schilderachtige tramrit is een absolute must-do voor iedereen die Lissabon bezoekt. Dus stap in, leun achterover en geniet van de rit!

  Ook Portugal