Reistips

  Openingstijden van winkels en diensten in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Openingstijden van winkels en diensten in Lissabon

  Lissabon is de prachtige hoofdstad van Portugal, bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijke gerechten. Voor reizigers die de stad bezoeken, is het handig om op de hoogte te zijn van de openingstijden van winkels en diensten, zodat ze hun tijd optimaal kunnen benutten. In dit artikel zullen we de openingstijden van winkels en diensten in Lissabon bespreken, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

  Winkels

  De meeste winkels in Lissabon zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 19:00. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten, met uitzondering van enkele toeristische gebieden en grote winkelcentra. Sommige winkels, vooral in de toeristische wijken, blijven open tijdens de lunchuren en sluiten later op de avond.

  Daarnaast zijn er ook verschillende markten in Lissabon die een bezoek waard zijn. De Mercado da Ribeira bijvoorbeeld, is een populaire markt die dagelijks geopend is van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond. Hier kun je terecht voor verse producten, ambachtelijke producten en heerlijke gerechten.

  Winkelcentra

  De grote winkelcentra in Lissabon hebben ruimere openingstijden. Deze zijn vaak geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 23:00. Op zondag zijn de meeste winkelcentra open van 11:00 tot 19:00. Een van de bekendste winkelcentra in Lissabon is Amoreiras Shopping Center, met een breed scala aan winkels, restaurants en entertainmentmogelijkheden.

  Diensten

  Naast winkels zijn ook veel diensten in Lissabon belangrijk om te kennen. Banken in Lissabon zijn over het algemeen geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 15:00. Sommige banken hebben echter ook een avondopening op donderdag of vrijdag. Postkantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00, en op zaterdag van 09:00 tot 12:30.

  Restaurants en cafés

  De meeste restaurants in Lissabon zijn geopend voor de lunch van 12:30 tot 15:00 en voor het diner van 19:30 tot 22:30. In de toeristische gebieden zijn er echter ook restaurants die non-stop open zijn voor de lunch en het diner. Cafés in Lissabon zijn meestal de hele dag geopend, van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond, en zijn een geweldige plek om te genieten van een kopje koffie en een pastel de nata, een traditioneel Portugees gebakje.

  Musea en bezienswaardigheden

  De openingstijden van musea en bezienswaardigheden in Lissabon variëren, dus het is raadzaam om van tevoren de openingstijden te controleren. Over het algemeen zijn de meeste musea en bezienswaardigheden geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00. Sommige plaatsen hebben echter afwijkende openingstijden, vooral op maandag, dus het is verstandig om van tevoren te controleren of ze open zijn.

  Conclusie

  Als je een reis naar Lissabon plant, is het handig om op de hoogte te zijn van de openingstijden van winkels en diensten, zodat je het meeste uit je verblijf kunt halen. Over het algemeen zijn de meeste winkels geopend van maandag tot en met zaterdag, terwijl op zondag veel winkels en diensten gesloten zijn. Door goed te plannen en rekening te houden met de openingstijden, kun je optimaal genieten van alles wat Lissabon te bieden heeft.

  Ook Portugal