Cultuur

  Kunst- en ambachtsmarkten in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Kunst- en ambachtsmarkten in Lissabon

  Lissabon staat bekend om zijn prachtige architectuur, rijke geschiedenis en bruisende cultuur. Een van de beste manieren om de lokale kunst en ambachten te ervaren, is door een bezoek te brengen aan een van de vele kunst- en ambachtsmarkten in de stad. Deze markten bieden een diverse selectie van traditionele en eigentijdse handgemaakte producten en geven bezoekers de kans om unieke souvenirs te vinden. In dit artikel zullen we enkele van de meest populaire kunst- en ambachtsmarkten in Lissabon verkennen.

  Feira da Ladra

  Een van de oudste en meest bekende markten in Lissabon is de Feira da Ladra, wat letterlijk vertaald betekent “vlooienmarkt”. Deze markt vindt elke dinsdag en zaterdag plaats in de wijk Alfama en biedt een eclectische mix van antiek, tweedehands spullen, boeken, kleding, sieraden en ambachtelijke producten. Bezoekers kunnen hier urenlang rondsnuffelen tussen de kraampjes en schatten ontdekken die nergens anders te vinden zijn. Het is de perfecte plek om unieke souvenirs te vinden en een glimp op te vangen van het authentieke lokale leven.

  Locatie:

  Feira da Ladra vindt plaats op Campo de Santa Clara, in de wijk Alfama.

  Openingstijden:

  • Dinsdag: 08:00 – 18:00
  • Zaterdag: 08:00 – 18:00

  Mercado de Santa Clara

  Naast Feira da Ladra, is Mercado de Santa Clara een must-visit voor liefhebbers van kunst en ambachten. Deze overdekte markt biedt een breed scala aan lokale ambachtelijke producten, waaronder keramiek, sieraden, textiel, houtsnijwerk en nog veel meer. De markt is een geweldige plek om te praten met de ambachtslieden, hun werk te bewonderen en misschien zelfs iets op maat te laten maken. Naast ambachten vind je hier ook een overvloed aan verse producten, bloemen, en lokale lekkernijen.

  Locatie:

  Mercado de Santa Clara bevindt zich in de wijk Alfama, naast Feira da Ladra.

  Openingstijden:

  • Maandag tot en met zaterdag: 09:00 – 17:00

  Feira Internacional de Lisboa (FIL)

  Voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardige ambachtelijke producten en hedendaagse kunst, is de Feira Internacional de Lisboa de place to be. Deze markt, gehouden in de moderne tentoonstellingsruimte van FIL, biedt een uitgebreid scala aan ambachtelijke producten, van vernieuwende designobjecten tot traditionele handwerken. Naast kunst en ambachten, worden hier ook mode, meubels, juwelen en accessoires tentoongesteld. Het is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met opkomende lokale talenten en unieke stukken te kopen die perfect zijn voor interieurdecoratie.

  Locatie:

  FIL is gelegen in de wijk Parque das Nações, aan de oevers van de rivier de Taag.

  Openingstijden:

  • De openingsuren van de markt variëren afhankelijk van de evenementen en tentoonstellingen die op dat moment plaatsvinden. Het is raadzaam om vooraf de website van FIL te raadplegen voor de meest recente informatie.

  Vida Portuguesa

  Voor degenen die op zoek zijn naar traditionele Portugese ambachten en producten, is Vida Portuguesa een absolute aanrader. Deze boetiekmarkt is gespecialiseerd in het herontdekken en promoten van traditionele Portugese ambachten en producten. Hier vind je een keur aan unieke handgemaakte producten, van keramiek en tegels tot sardines in blik, olijfolie en zeep. Vida Portuguesa is niet alleen een markt, maar ook een eerbetoon aan de Portugese ambachtstradities, en een bezoek hieraan is een culturele ervaring op zich.

  Locatie:

  Vida Portuguesa heeft verschillende vestigingen in Lissabon, waaronder in de wijken Chiado, Intendente en Campo de Ourique.

  Openingstijden:

  • De openingstijden variëren per vestiging, het is raadzaam om vooraf de specifieke openingstijden te controleren op de website van Vida Portuguesa.

  Conclusie

  De kunst- en ambachtsmarkten in Lissabon bieden een schat aan unieke handgemaakte producten en zijn een geweldige manier om kennis te maken met de rijke ambachtelijke tradities van Portugal. Of je nu op zoek bent naar antiek, hedendaagse kunstobjecten, traditionele ambachten of Portugese specialiteiten, deze markten bieden voor elk wat wils. Een bezoek aan een van deze markten is niet alleen een kans om souvenirs te kopen, maar ook om de lokale cultuur te ervaren en in contact te komen met de talentvolle ambachtslieden van Lissabon.

  Ook Portugal