Wijken

  Bezoek aan het Pharmacia-museum in Bairro Alto

  Citytrip Lissabon

  Bezoek aan het Pharmacia-museum in Bairro Alto

  Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de farmacie en wil je meer te weten komen over de evolutie van medicijnen en de rol die apothekers hebben gespeeld in de samenleving? Dan is een bezoek aan het Pharmacia-museum in Bairro Alto zeker de moeite waard. Dit unieke museum biedt een fascinerend inzicht in de wereld van de farmacie en toont de ontwikkeling van medicijnen door de eeuwen heen.

  De geschiedenis van het Pharmacia-museum

  Het Pharmacia-museum is gevestigd in een voormalige apotheek die meer dan 100 jaar oud is. De apotheek werd destijds opgericht door een lokale apotheker en groeide al snel uit tot een belangrijk onderdeel van de gemeenschap. Het museum zelf opende zijn deuren in 2010, met als doel om het publiek bewust te maken van de waardevolle rol die apothekers hebben gespeeld in de geschiedenis van de geneeskunde.

  De collectie

  Het Pharmacia-museum herbergt een indrukwekkende collectie van oude medicinale voorwerpen, zoals apothekerspotten, weegtoestellen, oude medische instrumenten en geneesmiddelen uit verschillende tijdperken. Bezoekers kunnen ook de originele receptenboeken en laboratoriumnotities van de oprichter van de apotheek bekijken, wat een uniek inzicht geeft in de werkwijze van apothekers in het verleden.

  Daarnaast heeft het museum ook een uitgebreide verzameling van oude verpakkingen en reclamemateriaal van bekende medicijnen, die een interessante kijk bieden op hoe medicijnen in de loop der jaren zijn gepresenteerd aan het publiek.

  Rondleidingen en activiteiten

  Het Pharmacia-museum biedt verschillende rondleidingen en educatieve activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops over de bereiding van medicijnen, waarbij ze zelf aan de slag kunnen met het prepareren van kruiden en andere ingrediënten.

  Daarnaast zijn er regelmatig lezingen en evenementen die dieper ingaan op specifieke onderwerpen binnen de farmacie, waardoor bezoekers hun kennis over dit fascinerende vakgebied kunnen vergroten.

  Educatieve waarde

  Het Pharmacia-museum heeft een sterke educatieve waarde en is een uitstekende bestemming voor scholen en educatieve groepen. Het museum biedt programma’s op maat aan voor verschillende leeftijdsgroepen, die aansluiten op de leerdoelen van het onderwijscurriculum.

  Daarnaast is het museum ook betrokken bij onderzoek en ontwikkeling op het gebied van farmacie en werkt het samen met universiteiten en onderzoeksinstituten om bij te dragen aan de vooruitgang van de geneeskunde en de farmaceutische wetenschap.

  Toegankelijkheid en openingstijden

  Het Pharmacia-museum is gevestigd in het bruisende Bairro Alto, een populaire wijk in Lissabon. Het museum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en is rolstoeltoegankelijk.

  Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €5 voor volwassenen en €3 voor kinderen en senioren.

  Conclusie

  Een bezoek aan het Pharmacia-museum in Bairro Alto is een boeiende en educatieve ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de farmacie. Met zijn indrukwekkende collectie en diverse educatieve activiteiten biedt het museum een unieke kans om meer te leren over de evolutie van medicijnen en de impact die apothekers hebben gehad op de gezondheidszorg. Of je nu een farmaciestudent bent, een geschiedenisfanaat of gewoon op zoek bent naar een interessante manier om een middag door te brengen, het Pharmacia-museum is zeker een bezoek waard.

  Ook Portugal