Activiteiten

  Bezoek aan de kerken en kathedralen van Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Bezoek aan de kerken en kathedralen van Lissabon

  Lissabon is een stad die doordrenkt is met geschiedenis en prachtige architectuur. Een van de beste manieren om deze rijke historie te ervaren, is door een bezoek te brengen aan de vele kerken en kathedralen die de stad rijk is. Of je nu geïnteresseerd bent in religie, kunst, architectuur of geschiedenis, er is voor ieder wat wils in de prachtige kerken en kathedralen van Lissabon.

  Kathedraal van Lissabon

  De Kathedraal van Lissabon, ook wel bekend als de Sé de Lisboa, is een van de oudste en belangrijkste kerken van de stad. Gelegen in de wijk Alfama, biedt deze kathedraal een prachtig voorbeeld van Romaanse architectuur. Het interieur is voorzien van prachtige gewelfde plafonds en glas-in-loodramen, en het is zeker de moeite waard om de kloostertuinen te verkennen.

  Adres: Largo da Sé, 1100-585 Lisboa, Portugal
  Beste tijd om te bezoeken: De kathedraal is dagelijks geopend, maar het is het beste om het vroeg in de ochtend te bezoeken om de drukte te vermijden.

  Igreja de São Roque

  Een andere must-see kerk in Lissabon is de Igreja de São Roque, gelegen in de wijk Bairro Alto. Deze kerk staat bekend om zijn prachtige barokke interieur en indrukwekkende collectie van met bladgoud bedekte houtsnijwerken. Het hoogtepunt van een bezoek aan deze kerk is echter de Capela de São João Baptista, een kapel die bekend staat als een van de duurste ter wereld vanwege de overvloedige hoeveelheid bladgoud die in het interieur is verwerkt.

  Adres: Largo Trindade Coelho, 1200-470 Lisboa, Portugal
  Beste tijd om te bezoeken: Bezoek de kerk op een doordeweekse dag om de drukte te vermijden.

  Carmo Convent

  Het Carmo Convent is een indrukwekkende ruïne van een kerk en klooster dat dateert uit de 14e eeuw. Gelegen in de wijk Chiado, biedt deze plek een intrigerend kijkje in de geschiedenis van Lissabon. De ruïnes zijn een overblijfsel van de aardbeving van 1755, die een grote impact had op de stad. Naast het verkennen van de ruïnes zelf, herbergt het aangrenzende Archeologisch Museum interessante artefacten die een bezoek meer dan de moeite waard maken.

  Adres: Largo do Carmo, 1200-092 Lisboa, Portugal
  Beste tijd om te bezoeken: Bezoek het Carmo Convent in de ochtend voor de drukte.

  Basiliek van Estrela

  De Basiliek van Estrela, gelegen in de wijk Estrela, is een van de meest imposante kerken van Lissabon. Met zijn koepel die boven de stad uitsteekt, is het moeilijk om deze kerk over het hoofd te zien. Het interieur van de kerk is al even indrukwekkend, met prachtige marmeren details en een altaar dat bedekt is met een overvloed aan verguldsel.

  Adres: Praça da Estrela, 1200-667 Lisboa, Portugal
  Beste tijd om te bezoeken: Breng een bezoek aan de basiliek aan het einde van de middag om de prachtige zonsondergang over de stad te ervaren.

  Conclusie

  Een bezoek aan de kerken en kathedralen van Lissabon is een absolute must voor iedereen die de stad bezoekt. Of je nu geïnteresseerd bent in religie, geschiedenis, architectuur of gewoon op zoek bent naar een vleugje spiritualiteit, deze prachtige plekken bieden voor ieder wat wils. Vergeet niet om de openingstijden van de kerken te controleren voordat je op pad gaat, zodat je optimaal van je bezoek kunt genieten. Nog een laatste tip: neem de tijd om te genieten van de prachtige details en de serene sfeer die in deze kerken en kathedralen heerst. Dit zijn ervaringen die je niet snel zult vergeten!

  Ook Portugal