Activiteiten

  Bezoek aan de dierentuin van Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Bezoek aan de dierentuin van Lissabon

  Op zoek naar een leuke en educatieve activiteit in Lissabon? Breng dan zeker een bezoek aan de dierentuin van Lissabon, ook wel bekend als Jardim Zoologico de Lisboa. Deze dierentuin is een van de oudste dierentuinen in Europa en herbergt een indrukwekkende collectie van diersoorten uit alle delen van de wereld.

  Locatie en openingstijden

  De dierentuin van Lissabon is gelegen in de wijk Sete Rios, en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het adres is: Praça Marechal Humberto Delgado, 1549-004 Lisboa, Portugal. De dierentuin is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur, met aangepaste openingstijden op feestdagen. Het is raadzaam om vooraf de website van de dierentuin te raadplegen voor de meest actuele informatie.

  De dieren

  De dierentuin van Lissabon biedt onderdak aan meer dan 2000 dieren van 300 verschillende diersoorten. Van majestueuze leeuwen tot nieuwsgierige apen en kleurrijke tropische vogels, er is voor ieder wat wils. Naast het bewonderen van de diverse diersoorten, zijn er ook educatieve programma’s en voederdemonstraties die bezoekers de kans geven om meer te leren over de dieren en hun leefomgeving.

  Dagprogramma en speciale evenementen

  De dierentuin organiseert regelmatig speciale evenementen en tentoonstellingen om bezoekers te informeren over milieukwesties en het behoud van bedreigde diersoorten. Daarnaast zijn er dagelijks voederdemonstraties en educatieve programma’s waaraan bezoekers kunnen deelnemen.

  Verblijfsmogelijkheden voor dieren

  De dierentuin van Lissabon heeft moderne en ruime verblijven voor alle dieren, met aandacht voor het welzijn en comfort van de dieren. De verblijven zijn ontworpen om zo veel mogelijk op hun natuurlijke habitat te lijken, waardoor de dieren zich op hun gemak voelen en natuurlijk gedrag kunnen vertonen.

  Faciliteiten

  De dierentuin van Lissabon beschikt over verschillende faciliteiten om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden verspreid over het park, evenals speeltuinen en picknickplaatsen voor bezoekers die hun eigen eten en drinken mee willen nemen. Daarnaast zijn er ook souvenirwinkels en toiletten verspreid over het park.

  Toegankelijkheid

  De dierentuin is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en biedt speciale faciliteiten voor mindervalide bezoekers. Er zijn ook speciale rondleidingen en programma’s voor bezoekers met speciale behoeften, zodat iedereen van de dierentuin kan genieten.

  Praktische informatie

  Bezoekers wordt aangeraden om comfortabele kleding en wandelschoenen te dragen, aangezien het terrein van de dierentuin heuvelachtig is. Daarnaast is het verstandig om zonnebrandcrème en een hoed of pet mee te nemen, vooral tijdens de warme zomermaanden. Het is ook handig om een plattegrond van de dierentuin te raadplegen, zodat je gemakkelijk je weg kunt vinden in het park.

  De beste tijd om de dierentuin te bezoeken

  De dierentuin van Lissabon is het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om de dierentuin te bezoeken is tijdens de lente of herfst, wanneer het weer mild is en er minder drukte is. Vermijd de heetste uren van de dag tijdens de zomermaanden, aangezien het erg warm kan worden in het park. Plan je bezoek bij voorkeur in de ochtend, wanneer de dieren het meest actief zijn.

  Kortom, een bezoek aan de dierentuin van Lissabon is een aanrader voor dierenliefhebbers van alle leeftijden. Met zijn diverse collectie van diersoorten, educatieve programma’s en faciliteiten, is de dierentuin een geweldige bestemming voor een leerzaam dagje uit. Of je nu met het hele gezin gaat, met vrienden of alleen, de dierentuin van Lissabon biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen!

  Ook Portugal