Reistips

  Douane en belastingvrij winkelen in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Douane en belastingvrij winkelen in Lissabon

  Inleiding

  Lissabon is een geweldige bestemming voor shopliefhebbers, met een overvloed aan boetieks, warenhuizen en markten om te verkennen. En wat nog beter is, is dat bezoekers die van buiten de EU komen recht hebben op belastingvrije winkelen. In dit artikel zullen we ingaan op de douane- en belastingvrije mogelijkheden in Lissabon, zodat je het meeste uit je shoppingervaring kunt halen.

  Belastingvrij winkelen

  Als je van buiten de EU komt, kun je profiteren van belastingvrij winkelen in Portugal. Dit betekent dat je de BTW (IVA) niet hoeft te betalen over je aankopen. Om hiervan te profiteren, moet je ervoor zorgen dat je een geldig paspoort hebt en dat je de aankopen binnen 90 dagen na aankoop uit de EU exporteert. Bij aankoop van je items, vraag je om een Tax Free Formulier en laat je dit bij de douane op de luchthaven afstempelen voordat je vertrekt. Op deze manier krijg je het bedrag dat je hebt betaald voor de BTW terug.

  Belastingvrije winkels in Lissabon

  In Lissabon vind je een scala aan belastingvrije winkels, van high-end boetieks tot populaire winkelketens. Enkele van de populairste winkels voor belastingvrij winkelen zijn El Corte Inglés, Fashion Clinic, Hugo Boss en Louis Vuitton. Deze winkels bieden een breed scala aan kleding, accessoires, en luxe items waar je van kunt genieten zonder de BTW te betalen.

  De douane in Lissabon

  Bij het verlaten van Portugal moet je alle belastingvrije aankopen die je hebt gedaan en alle Tax Free Formulieren die je hebt ontvangen meenemen naar de douane. Houd er rekening mee dat sommige items, zoals alcohol, tabak en parfum, kunnen worden onderworpen aan beperkingen en/of beperkingen wat betreft de hoeveelheid die je belastingvrij kunt kopen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele beperkingen voordat je gaat winkelen.

  Belastingvrije douanebureaus in Lissabon

  In Lissabon zijn er specifieke belastingvrije douanebureaus op de luchthaven waar je je Tax Free Formulieren kunt afstempelen. Deze bureaus bevinden zich meestal in de vertrekhal en zijn gemakkelijk toegankelijk voor internationale reizigers. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt voordat je vlucht om je aankopen af te handelen bij de douane.

  Tips voor belastingvrij winkelen in Lissabon

  Vraag om een ​​Tax Free Formulier bij het afrekenen

  Als je van plan bent om belastingvrij te winkelen, vergeet dan niet om bij het afrekenen om een Tax Free Formulier te vragen. Dit formulier is essentieel om de BTW terug te krijgen bij de douane.

  Plan je tijd goed

  Belastingvrij winkelen kan wat extra tijd in beslag nemen, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt voordat je vlucht om je aankopen af te handelen bij de douane. Het is het beste om dit te doen voordat je door de veiligheidscontrole gaat, zodat je eventuele wachttijden kunt vermijden.

  Wees op de hoogte van de regels en beperkingen

  Sommige items kunnen beperkingen hebben wat betreft de hoeveelheid die je belastingvrij kunt kopen, zoals alcohol, tabak en parfum. Wees op de hoogte van deze beperkingen voordat je gaat winkelen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij de douane.

  Conclusie

  Lissabon biedt tal van mogelijkheden voor belastingvrij winkelen, en met de juiste kennis en voorbereiding kun je het meeste uit je shoppingervaring halen. Of je nu op zoek bent naar luxe items of souvenirs, belastingvrij winkelen in Lissabon is een geweldige manier om je vakantie-uitgaven te maximaliseren. Vergeet niet om je Tax Free Formulieren op tijd af te handelen bij de douane, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je belastingvrije aankopen.

  Ook Portugal