Citytrip Lissabon

    De Portugese hoofdstad kent de laatste jaren een enorme toeristische groei. De reden laat zich al vlug raden: vliegtickets kosten amper iets. Soms is het mogelijk om voor minder dan €50 heen en weer te vliegen. Uiteraard is niet enkel de prijs, maar ook de stad zelf interessant. Lissabon telt een hoop fascinerende bezienswaardigheden. Op deze site bespreken we allerlei zaken die je moet weten alvorens het plannen van een Lissabon citytrip. Neem het van ons aan: een citytrip richting Lissabon is adembenemend.

    Bezienswaardigheden

    Tijdens een bezoek aan een stad is het de bedoeling om zaken te ontdekken. De daginvulling tijdens een reis ziet er voor zowat elke toerist anders uit. De één houdt nu eenmaal van het bezoeken van musea en de ander slentert graag door de oude stadskernen. Weet dat Lissabon op 7 heuvels werd gebouwd. Sommige bezienswaardigheden bereik je pas na fiks wandelwerk. Uiteraard kan men ook de beroemde gele tram – tram 28 – nemen. Het is moeilijk om een top op te sommen omtrent de hoogtepunten.

    Op het ‘Miradouro de São Pedro de Alcântara’ – een park – is het mogelijk om een mooi panoramazicht over het Castelo de São Jorge te aanschouwen. De stad kent meerdere prachtige punten alwaar men een goed zicht heeft over de stad. Meerdere pleinen, kerken en kunsthistorische sites zijn een ware streling voor het oog. Iets verder van het historische centrum vindt men twee absolute topattracties: de Toren van Belém en het Jeronimos klooster.

    Laatstgenoemde vindt men trouwens terug op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Informatie omtrent gratis zaken in Lissabon, mooi panoramapunten en bezienswaardigheden kan men vinden op de site. Een stedentrip van 3 à 4 dagen is ideaal om enerzijds Lissabon te ontdekken en anderzijds is er dan ook een beetje tijd om de omgeving uit te kammen. Uiteraard is het ook mogelijk om er en heuse rondreis van te maken. Portugal heeft namelijk een hoop te bieden.

    Beste reistijd voor een Citytrip Lissabon

    De zomers in Lissabon zijn dankzij het Mediterraanse klimaat droog en warm. De drukste maanden zijn de toeristische zomermaanden. In juli en augustus klimt de temperatuur vaak tot 30°C. De smalle steegjes, drukke verkeer en de mensenmassa helpen bij het creëren van een beklijvende hitte. In dat geval is het beter om voor of na deze periode af te zakken naar de stad.

    Vanaf de lente is het vanaf april reeds best warm en in de herfst zijn er vaak heerlijke nazomerdagen. In de winter zal de Atlantische Oceaan invloeden uitoefenen op de stad. Het kan er stevig regenen, maar ook dan is de winterzon vaak van de partij. Lissabon is een wereldstad en gedurende gans het jaar is er toerisme. De winterzon zorgt ook in november en december voor volle terrassen. Een ‘beste reistijd’ melden voor een Lissabon citytrip is dus geen gemakkelijke opdracht. In december is er tevens de kerstsfeer. Verlichting en kerststalletjes zorgen dan voor een romantische sfeer.

    Overnachten

    Net zoals in alle Europese toeristische steden is er een groot aanbod aan verblijfplaatsen. In eerste instantie denken we aan hotels, maar ook hostels en vakantiehuizen in Portugal worden vaak geboekt. Alvorens een hotel te boeken raden we je aan om na te denken over de precieze verwachtingen en doelstellingen. Veelal zal er ‘s morgens worden ontbeten en daarna vertrekt men richting Lissabon om te gaan ontdekken. In dat opzicht is veel luxe niet nodig. Echt goedkoop overnachten doet men in een hostel. We doelen niet op een slaapzaal met gemeenschappelijk sanitair, maar op een kamer met een tweepersoonsbed en eigen sanitair. Vergelijkbaar met een hotel, maar allemaal iets minder luxueus – zeker het proberen waard.

    Een week vakantie: omgeving Lissabon

    Portugal heeft meer te bieden dan enkel en alleen Lissabon. In een straal van 50 kilometer rondom de hoofdstad kan men enkele prachtige kunsthistorische bezienswaardigheden opmerken. Fikse bos- en bergwandelingen kan men afwisselen met een dagje genieten aan zee. Kortom: voldoende daguitstappen om en week in te vullen. Een auto huren is niet nodig. Alles is vlot bereikbaar met het goedkope openbaar vervoer.

    De meest populaire excursie is wellicht die naar Serra de Sintra. Het paleis van Pena trekt daar alle aandacht naar zich toe. De bouw startte in 1834 en men kan er een hoop bouwstijlen in herkennen. Het kasteel lijkt recht uit een sprookje te komen en net dat maakt het zo populair. Aan het paleis starten ook enkele mooie wandelingen doorheen bossen. Onderweg kan men genieten van prachtige panoramazichten over de streek. Een treinticket heen en terug naar Sintra kost zo’n 5 euro en de rit duurt 45 minuten. Uiteraard zijn er ook een hoop minder toeristische daguitstapjes voorhanden. Bekijk het eens op onze pagina excursies. Er zijn vast en zeker zaken die je interesses prikkelen.

    Indien we nog wat verder dromen, dan kan het bezoek aan de Portugese hoofdstad deel uitmaken van een heuse rondreis. De reizen alwaar gedurende een zekere periode een wagen wordt gehuurd en op verschillende plaatsen wordt overnacht is in principe een fly & drive. Op die manier ben je niet alleen in staat om Lissabon te verkennen, maar ook andere Portugese steden en bezienswaardigheden kan men op de agenda plaatsen.

    Lissabon

    Een citytrip naar Lissabon organiseren is dus een goed idee. Het is gewoonweg een prachtige, veelzijdige stad. het hoeft geen betoog dat we je aanraden om meteen de agenda te bekijken. Stippel enkele dagen aan en verwen jezelf in het mooie Lissabon. Neem op deze site eens de tips door omtrent de stad en begin alvast af te tellen naar de Lissabon citytrip.

    Booking.com

     

    Waarom online tickets kopen of tours vooraf boeken?

    Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Lissabon gaat bezoeken in de schoolvakanties.

    Je bespaart kostbare vakantie  tijd omdat je in Lissabon niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
    Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

    Lissabon attracties kunt u vinden op deze pagina

    De reisspecialisten voor Portugal en Lissabon

    Authentieke vakanties naar Portugal